Van werkstress naar werksucces voor alle hardwerkende medewerkers van Nederland

De invloed van overtuigingen

Je overtuigingen bepalen je prestaties

Je mindset bestaat uit overtuigingen die je ondersteunen of belemmeren je doelen te bereiken. Jouw mind vormt overtuigingen door elke levenservaring in een samenvatting op te slaan in je onderbewuste brein. Vanuit je omgeving krijg je deze overtuigingen mee, zoals: je opvoeding, de media, school en mensen in je omgeving.

Je brein scant continue je omgeving en gebruikt daarbij je overtuigingen-database van vergelijkbare situaties uit het verleden. Dit vormt je perceptie en daardoor ontstaat jouw gedrag, je gevoel en hoe je denkt over en reageert op mensen en situaties.

shape

Versterkende overtuigingen

Dit mechanisme helpt je in veel situaties. Zo steek je over het algemeen maar één keer je vinger in een brandende kaars. De overtuiging die dan ontstaat, is: ‘vuur is pijnlijk’. Dit weerhoudt je om later in je leven onnodige pijn te ervaren door vuur en hitte.

Ook als je eenmaal hebt leren lopen, fietsen en praten, zijn dat geprogrammeerde overtuigingen in je mind. Je voert gedrag dan op de automatische piloot en onbewust uit. Dit stelt je in staat om steeds nieuwe dingen te leren en jezelf te ontwikkelen.

Neem contact op
shape

Belemmerende overtuigingen

Van al jouw gedrag ontstaat 95% automatisch en onbewust vanuit de programmering en de overtuigingen van jouw onderbewuste brein. Het onderbewuste is een miljoen keer krachtiger dan je bewuste brein. Dat maakt het voor veel mensen lastig om negatieve gedachten en ongewenste gedragspatronen te veranderen.

Veel psychologen zijn het erover eens dat de gemiddelde mindset uit 70% belemmerende overtuigingen bestaat. Stel je eens voor dat je alle belemmerende overtuigingen kan omzetten in versterkende overtuigingen. Dat levert meer focus, energie, ontspanning en betere prestaties op.

Wil jij graag je prestaties verbeteren? Je beseft je nu dat dit altijd begint met het afstemmen van je overtuigingen op je doelen en dromen. Neem nu contact met ons op, dan plannen we een gratis kennismakingsgesprek.

Neem contact op